Futsal
A Bajnokok Ligájában fütyült
A hallássérült vásárosnaményi játékvezető ezúttal Olaszországban bíráskodott.

Kóra István benne van a hallássérültek labdarúgásának a vérkeringésében. A vásárosnaményi játékvezető már többször részese volt a speciális versengésnek, ennek tudható be, hogy ismét meghívták a Siketek Bajnokok Ligájára, amit Olaszországban rendeztek meg ezúttal.
– Noha a fő helyszíne Vigevano volt, a csoportmérkőzések során igénybe vettük Parona és Cassolnovo sportlétesítményeit is. A futsaltorna nagyságrendjére jellemző: 24 férfi és 13 női csapat nevezett, 21 országot 581-en képviseltek. Magyarországról az SSC Budapest volt ott, és a 17. helyen végzett – közölte Kóra István, aki egyedüli magyar játékvezetőként fütyült és lengetett. Mivel a játékosok és a szakmai stáb zöme hallássérült, így mérkőzés közben a játékvezetőnek a síp használata mellett zászlóval is jeleznie kellett a játék megszakítását és újraindítását. Speciális szabály, hogy a sípszó utáni labdaelrúgásért nem figyelmeztethetünk, a többi szabályban a nemzetközi szabályalkotó testület (IFAB) által elfogadott hivatalos szabályok a mérvadóak.
A BL-tornát a férfiaknál az olasz Potenza nyerte a spanyol Huelva előtt, míg a nőknél a szinte a teljes német válogatottat felvonultató GTSV Essen a spanyol Altatorre csapatát felülmúlva győzött.
– Összesen 26 mérkőzésre kaptam küldést, ebből 19-szer játékvezetőként, 7-szer pedig időmérőként. A női bronzmérkőzésen, az angol Doncaster DFC és a svéd Hephata Stockholm összecsapásán időmérőként tevékenykedtem. A svéd hölgyek nyertek 3-2-re. Tavaly Londonban rendezték a nagypályás Siketek Bajnokok Ligáját, májusban Göteborg lesz a házigazda. A szervezőbizottság jelezte, hogy szeretettel várnak oda is.



Kóra István (jobbra) egyedüli magyar játékvezető volt
Fotó: magánarchívum