Megyei
Benkő Róbert a címvédőnek asszisztált
Az idei kiírásra összesen 480 csapat nevezett. A megyei selejtezőkből 47 együttes került a főtáblára, hozzájuk csatlakozott 49 NB III-as, húsz másodosztályú és 12 élvonalbeli csapat, így alakult ki a 128-as mezőny.

A lebonyolítás annyiban változott, hogy amíg az előző kiírásban a nyolcaddöntőtől kétmérkőzéses párharcokat rendeztek, addig mostantól egészen a fináléig egyetlen találkozó dönt.


A megyei selejtezőket - 1-5. forduló - követő 6. körben az élvonalbeli csapatok mellett az NB II-ben szereplő együttesek is kiemeltek voltak, a következő két fordulóban viszont már csak az NB I-es klubok nem kerülhetnek össze egymással. Amennyiben az összesorsolt gárdák között osztálykülönbség van, akkor az alacsonyabb ligában szereplő csapat a pályaválasztó.


A bajnoki címvédő Ferencváros, amely már biztosan csoportkörös lesz a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában, a múlt csütörtöki sorsoláson megkapta a 128 versenyben lévő klub közül az egyetlen megyei másodosztályban érdekelt gárdát, a Ráckevét, ahol 6-1-re győzött.


A címvédő Budapest Honvéd az NB III-as Tiszaújváros vendége volt szeptember 20-án. A találkozót a korábbi NB I-es bíró, a leveleki Takács János vezette, asszisztensei Horváth Róbert és a nyíregyházi Benkő Róbert (képünkön) voltak, a tartalékjátékvezetői teendőket Ducsai József látta el.


FC Tiszaújváros (NB III, Keleti csoport)–Budapest Honvéd (NB I) 1–7 (1–1)

Tiszaújváros, Tiszaújváros Sportcentrum, 800 néző.
Tiszaújváros: Herceg P. – Tóth Márk, Vincze Á., Gelsi, Lőrincz P. – Burics (Tóth S., 58.), Bussy (Benke, 79.) – Bene A. (Kulcsár H., 67.), Csernák, Pap Zs. – Kristófi. Vezetőedző: Gerliczki Máté
Honvéd: Nagy S. – Mezgrani, Batik, Lovric, Uzoma (Aliji, a szünetben) – Kamber, Kesztyűs, Szendrei N., Gazdag – Ugrai (Nagy G., 65.), Tóth-Gábor (B. Traoré, 80.). Vezetőedző: Bódog Tamás
Gólszerző: Kristófi (4. – 11-esből), ill. Gazdag (30., 60., 78., 85.), Tóth-Gábor (47.), Nagy G. (87.), Aliji (90+3.)