Nemzetközi
Bolgár-feröeri párharc, testközelből
A labdarúgó Európa Liga selejtezőkörének 3. fordulójában a bolgár fővárosban bizonyíthatott a magyar játékvezetői négyes.

A CSZKA Szófia-B36 Tórshavn mérkőzés 2020. szeptember 24-én Bognár Tamás sípjelére kezdődött. A házigazda Bulgária legnagyobb és legsikeresebb labdarúgócsapata: 1948. május 5-én alapították, a klub 31 bajnoki címet, és 20 bolgár kupát nyert.


A B36 Tórshavn székhelye a feröeri fővárosban, Tórshavnban található, 1936. március 28-án alapították, erre utal a csapat nevében a 36-os szám. Az együttes edzője volt 1997-1999-ig Tomiszlav Szivics, a Kecskemét, a Paks, a Diósgyőr és a Mezőkövesd korábbi trénere. A gárda játékosa volt anno Nagy Tamás, aki most Dabason játszik.


Bognár Tamás asszisztensei Buzás Balázs és Kóbor Péter voltak, a tartalék-játékvezetői feladatok a nyíregyházi Karakó Ferencre hárultak.

A bolgárok a gambiai csatér, Ali Sowe góljával szereztek vezetést a 27. percben, amit Georgi Yomov a 38. percben megduplázott. A feröeriek a 61. percben a dán Sebastian Pingel találatával szépítettek, de a 83. percben a guineai támadó, Jules Keita lezárta a meccset, 3-1-re nyertek a vendéglátók, és az EL-főtábláért a portugál Sportinggal találkoznak.