Nemzetközi
Bombameglepetés a Rugby Parkban
Az Európa Liga-selejtezőben a jóval esélytelenebb walesi csapat Skóciában harcolta ki a továbbjutást.

A nyíregyházi FIFA-játékvezető, Karakó Ferenc vezette a Kilmarnock-Connah's Q. Európa Liga-selejtező visszavágóját. Az első felvonáson a skótok idegenben nyertek 2-1-re, így karnyújtásnyira kerültek az elvárt továbbjutástól.
A kilmarnocki Rugby Parkban aztán borult a papírforma. Még amikor az 50. percben a walesiek megszerezték a vezetést Wignall révén, akkor is a házigazdák álltak jobban összesítésben, a 80. percben viszont Morris betalált, így már 0-2 volt az állás, ami a későbbiekben nem változott. Mindkét csapat egy-egy mezőnyjátékosa jutott a kiállítás sorsára a hajrában. Meglepetésre a Connah's Q. került a következő körbe.
Karakó Ferenc asszisztensei Albert István és Buzás Balázs voltak, a tartalék-játékvezetői teendőket Andó-Szabó Sándor látta el.
Karakó Ferenc az NB I-es keret tagjaként várja a hétvégi bajnoki rajtot. A nyári edzőtáborban dr. Kulcsár Judit (FIFA, asszisztens), Takács János (NB II, játékvezető) és Szilágyi Norbert (NB II, asszisztens) képviselte Szabolcs-Szatmár-Bereget az első és a másodosztályúak összetartásán.