Megyei
Eldördült a startpisztoly
Elkezdődött az alapfokú játékvezetői kurzus Nyíregyházán.

Jelentős érdeklődés kísérte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében januárban indult alapfokú labdarúgó játékvezetői tanfolyamot. Az előzetes regisztráció alapján sejteni lehetett, hogy az előző évekhez képest jóval többen szeretnék elvégezni a kurzust.



A nyíregyházi Continental Aréna első emeleti konferenciatermében volt nyitófoglalkozás. Az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatóság játékvezetői bizottsága által meghirdetett tanfolyam elméleti oktatásának első napján a játékvezetői bizottság elnöke, Dr. Jekő József köszöntötte a jelenlévő harmincnyolc jelentkezőt. Szintén jelen volt az első órán Kvaka Árpád megyei igazgató, Takács János és L. Tóth Lajos elnökségi tag, valamint a nyíregyházi FIFA-játékvezető Karakó Ferenc is.



A hatvanöt órás tanfolyam első előadását Szilágyi Norbert FIFA-kerettag futsal játékvezető, NB II-es nagypályás asszisztens és Kiss Petra megyei toborzó, az NB I-es futsal játékvezetői keret tagjai tartották. A jelentkezők az elméleti és gyakorlati oktatást követően március elején adhatnak számot tudásukról.