Megyei
Építs karriert, légy te is játékvezető!
Hajzer Zita 2022-ben csatlakozott a megyei játékvezető családhoz, ő mesél az élményeiről.

Minden évben szervez alapfokú játékvezető tanfolyamot az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Játékvezető Bizottsága, melynek sikeres elvégzése után a hallgatók megkezdhetik aktív pályafutásukat. Azért, hogy a 2022 decemberben induló új tanfolyamhoz is sokan kedvet kapjanak, egy 2022-ben vizsgázott és azóta működő kollégát, Hajzer Zitát kérdeztünk tapasztalatairól.


Mikor vizsgáztál?
A játékvezetői vizsgát 2022. tavaszán tettem le, április 7-én volt a záróvizsgánk.

Miért választottad ezt a pályát?
Ezt a karrierlehetőséget a sport és a futball szeretete miatt választottam, azonnal jelentkeztem a tanfolyamra a www.jatekvezetoleszek.hu oldalon, amikor megláttam a felhívást.


Milyen volt a tanfolyam?
A tanfolyam egy jelentős részét az akkori vírushelyzet miatt online tartották. Szerintem ez az oktatási forma is jól működött, minden kérdésünkre választ kaptunk, az oktatók mind segítőkészek voltak, érthetően magyarázták el a szabályokat.

Hogyan tudtál beilleszkedni a játékvezetők közé, ki és/vagy mi volt ebben segítség?
A beilleszkedéshez nyitottnak kell lenni, számomra ez nem volt nehéz feladat. A JB vezetősége ráadásul minden újonc spori mellé felkért egy már működő, rutinos játékvezető kollégát, hogy segítsen minket mindenben. Ez egy nagyon jó módszer arra, hogy gond nélkül a csapat részévé válhassunk akár néhány hét alatt. A kapcsolattartónk igyekszik minden kérdésünkre válaszolni, nyugodtan fordulhatunk hozzá.

Hogy tetszik a játékvezetők élete, a szakma?
A mérkőzések irányítása nagy koncentrációt, önuralmat, folyamatos fizikai felkészültséget igényel. Ezeknek köszönhetően nem csak a pályán leszünk többek, hanem hozzátesz a mindennapi életünkhöz is. Szeretem a kihívásokat, így a játékvezetésben is nagy célokat tűztem ki magam elé.

Mik az eddigi tapasztalataid?
Az eddigi tapasztalataim pozitívak, adott a lehetőség a feljebb lépésre, minden azon múlik mennyi időt és energiát tudok szánni rá. Mind hobbi szinten, mind magasabb szinten működni akaró embereknek ajánlom, ne tántorítson el senkit sem a kora, sem a neme.

Miért ajánlanád másoknak a játékvezetést?
A játékvezetést azért ajánlom, mert egy teljesen új világ nyílik meg az ember életében. Annak, aki szeret sportolni és szereti a focit, mindenképp megéri kipróbálnia magát, hisz a tanfolyam egyáltalán nem drága és csupán heti egy alkalmat vesz igénybe. Nagyon sok jó embert ismerhetünk meg a játékvezetés által, és egy nagyon jó közösség részesei lehetünk! A vizsgával nem ér véget a közösség építése, hiszen rendszeres kapcsolattartás működik, heti szinten központi edzésen lehet részt venni és közös kiértékeléseket is tartunk, ahol el tudjuk mondani egymásnak tapasztalatainkat, kérdéseinket.



Kedved kaptál? Válaszd hivatásul a játékvezetői pályát!

ALAPFOKÚ LABDARÚGÓ JÁTÉKVEZETŐ TANFOLYAM 2022/23

Az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Játékvezető Bizottsága alapfokú labdarúgó játékvezető tanfolyamot indít Nyíregyházán.

A képzés során hallgatóink részletes oktatásban vehetnek részt a labdarúgás elméleti szabályait illetően, a megszerzett tudást pedig a gyakorlatba is átültethetik. A 2023 tavaszán sikeresen vizsgázó leendő kollégák be is kapcsolódhatnak a megyei játékvezetés életébe.
Építs karriert, légy te is játékvezető!


Amit a tanfolyamról tudni kell...

  • A képzés megnevezése: Alapfokú Labdarúgó Játékvezető Tanfolyam
  • A tanfolyam kezdete: 2022. december 08. csütörtök
  • A képzés helyszíne: Nyíregyháza
  • A tanfolyam időtartama: 65 óra
  • Várható befejezés: 2023. március
  • Elnyert képesítés: Labdarúgó Játékvezető
  • Képzési napok: a pontos időpontok a nyitó előadáson kerülnek rögzítésre. Az elméleti foglalkozások Nyíregyházán kerülnek megrendezésre, illetve a gyakorlati foglalkozások jelentős része is.

Részvételi feltételek:

  • betöltött 14. életév
  • erkölcsi bizonyítvány
  • a tanfolyam díjának befizetése
  • a tanfolyam foglalkozásainak 70%-án kötelező a részvétel
  • fizikai teszt feltétele az érvényes sportorvosi igazolás


A tanfolyam díja magában foglalja a képzés díját, a vizsgadíjakat, A labdarúgás játékszabályai című könyvet, a képzés elvégzését igazoló okmányt, és egy játékvezetői kártyát.

  • 8.000 Ft+ÁFA, azaz bruttó 10.160 Ft - Nappali tagozatos diákok részére
  • 10.000 Ft+ÁFA, azaz bruttó 12.700 Ft- Felnőttek részére

A tanfolyam tervezett menete:

  • Nyitó előadás, adminisztráció: 2022. december 08. csütörtök
  • Szabályismereti oktatási napok: csütörtök délután/este

További fontos információk:

  • az erkölcsi bizonyítványt nem szükséges a tanfolyam kezdetére beszerezni, de annak hiányában nem lehet vizsgázni
  • a sportorvosi igazolást nem szükséges a tanfolyam kezdetére beszerezni, de a gyakorlati foglalkozás és a fizikai teszt sem teljesíthető nélkülne (így a záróvizsga sem)


JELENTKEZZ MOST ONLINE!
www.jatekvezetoleszek.hu

HÍVJ MINKET, VAGY ÍRJ ÜZENETET!

06301717874
jvtoborzasszabolcs@gmail.com