Hazai
Ha Hajdó Attila nagypapa lesz...
A szakma gratulált a labdarúgó Magyar Kupa-döntőt vezénylő játékvezetőnek – számolt be róla 20 évvel ezelőtt a Kelet-Magyarország.

Május 3-án 20 esztendeje, hogy a Népstadionban csekélységnek számító 4 ezer néző előtt rendezték meg a labdarúgó Magyar Kupa-döntőjét. Két fővárosi alakulat csapott össze, és bár a Vasas szerzett vezetést Szilveszter góljával, Tóth András öngóljával egyenlített az MTK, majd Halmai Gábor révén előnyhöz jutott, Kenesei Krisztián pedig megadta a kegyelemdöfést.

A mérkőzés játékvezetője szabolcs-szatmár-beregi volt, ez ihlette a megyei napilap cikkíróját.

„Ha Hajdó Attila nagypapa lesz...

Kerek egy éve Puhl Sándor (pedig ő nem akárki...) játékvezetőt pokolba kívánták a tatabányai futballtudo- rok a Magyar Kupa-döntő után. Szerdán Hajdó Attilára ruháztak kényes feladatot.

Neki jutott osztályrészül az MTK-Vasas (3-1) kupafinálé levezénylése. A nép meg leste, hogy a bíró milyen munkát végez a Népstadionban.

— Igaz, nem volt sok néző, mindenesetre saját bőrömön is éreztem: ez mégis csak más mérkőzés, mint a többi — újságolta Hajdó Attila, aki „másodállásban” megyei játékvezetői bizottság elnöke. — Ezt már senki nem veheti el tőlem, ahogy mondani szokás, nagypapa koromban is emlékezni fogok erre a kilencven percre. Megkaptam a játékosok által dedikált mérkőzéslabdát, úgyhogy lesz mit nézegetni öreg napjaimon.

O Azért akadt néhány kritikus pillanat az összecsapáson...

— Sejtem, mire gondol. A Vasas-gól előtti jelenetet balszerencsés momentumnak tartom: az előírásnak megfelelően próbáltam akcióközeiben lenni, nem tudtam elugrani, így pattant tovább rólam a labda, amit Szilveszter végül a hálóba lőtt. A második félidőben, egy szögletrúgást követően a Vasas játékosai

azt reklamálták, hogy 16- oson belül Halmai kezét érte a labda, én viszont nem láttam szabálytalanságot. Biztos vagyok benne, hogy helyesen jártam el: szerintem a tévéfelvétel engem

igazol, akkor döntöttem volna rosszul, ha büntetőt ítélek.

□ A szakma miként osztályozott?

— Akivel beszéltem, mindenki gratulált. Nagy Miklós a JB elnöke sem talált kivetnivalót a teljesítményemen, jóllehet, ő nagyon szigorú kritikus. Még annyit: lap nélkül sikerült „lehozni” a mécsesét, ami egy ilyen légkörű találkozón ritkaságszámba megy.

(2000. május 5., péntek, Kelet-Magyarország, Koncz Tibor)

MTK-Vasas 3-1 (0-1), Népstadion, 4000 néző. Vezette: Hajdó (Sápi, Vámos)

MTK: Babos - Komlósi, Kuttor, Szamosi, Elek - Buzsáky (Madar a szünetben), Halmai, Erős, Illés - Kenesei (Ilea a 84. percben), Gusatu (Egressy a 74. percben). Vezetőedző: Henk Ten Cate.

Vasas: Kövesfalvi - Juhár - Tóth, László - Mónos, Zováth, Szili (Simek a 80. percben), Aranyos (Bekő a szünetben) - Sowunmi, Kabát, Szilveszter (Tiber a 78. percben). Vezetőedző: Komjáti András.

Góllövők: Szilveszter a 12., Tóth A. (öngól) a 49., Halmai az 55., Kenesei a 76. percben

A Vasas ultrái a kupadöntőn:

https://www.youtube.com/watch?v=jYgXV62YMIU&feature=emb_logo