Megyei
Hősiesen küzdöttek a hegyen
Nevéhez méltó módon extrémre sikerült a különleges terepfutóverseny.

A hagyományteremtő céllal életre keltett első rendezvény sikerén felbuzdulva másodszor bonyolították le az Extreme Tarcal-Tokaj Kör akadályversenyt – sok szabolcs-szatmár-beregi szervező és résztvevővel. Futballjátékvezetők is szép számmal teljesítették a távokat. A bázist a Tarcal téglagyári pincesorán elhelyezkedő Majoros birtok és borbár jelentette a rekordszámú versenyzőnek.
– A tokaji hegyen és környékén gazdag a futóösvények és turistaútvonalak kínálata, úgyhogy akik a tavalyi útvonalra számítottak, azoknak meglepetés volt az újítás – mondta Benkő Róbert szervező. A nagy érdeklődésre tekintettel (több mint hétszázan mérettették meg magukat) három távon, 5, 10 és 21 km-en indítottak futamokat.
A napsütéses időben a fagyos-havas útvonal szép lassan felengedett, ezért aztán a terepfutóverseny a nevéhez méltó módon valóban extrémre sikerült.
– A versenyzők között tudhattuk többek között dr. Zacher Gábor toxikológust, főorvost. Több nagyszerű sportember indult a versenyen, például Szőnyi Zoltán triatlon világbajnok, ultrafutó, Németh Csaba ultra maratonista, Belus Tamás ultrafutó, Szabó Dávid Spartan Trifecta korosztályos világbajnok, Páder Zsófia magyar terepakadályfutó bajnok, Boronkay Péter paralimpikon – tette hozzá Sztakó Attila szervező. A nemzetközi mezőnyben több ukrán, román és szlovák versenyző is teljesítette a távokat.
– A célban a boldog célba érkezőknek egyedi fémemlékérmet akasztottunk a nyakába. A támogatóinknak hála rengeteg ajándékkal tudtunk mindenkinek kedveskedni, amit egy praktikus hátitáskában helyeztünk el. A már szokássá vált tombolasorsoláson közel száz ajándékot sorsoltunk ki – jegyezte meg Ulrich Gábor szervező.
A rengeteg pozitív visszajelzés újabb lendületet adott a folytatásra.
– A következő megmérettetésünket teljesen új környezetben rendezzük. A Pilisbe vesszük az irányt, és egy újabb terepfutóverseny megszervezését tűztük ki célul. Bízunk benne, hogy elkísérnek bennünket azok a sportolók is, akik részére elhoztuk a keleti régióba az efféle sportolás és kikapcsolódás lehetőségét – közölte Vitkai Elemér, aki nemrégiben korosztályában világbajnoki címet szerzett az izlandi ultraviadalon, és ezúttal ő is a szervezők lelkes csapatát erősítette.
LTL