Hazai
Húsz éve fejezte be a játékvezetői pályafutását
A torinói Stadio delle Alpiban vezette aktív játékvezetői karrierje utolsó meccsét Puhl Sándor.

Amikor 2000. november 15-én Puhl Sándor hármat fújt a sípjába, akkor nem csak az olasz-angol barátságos meccs (1-0, gólszerző: Gattuso) ért véget, hanem egyúttal a játékvezetői pályafutása is befejeződött.
Olaszország: Buffon – Cannavaro, Nesta (Adani, 67.), Maldini (Bertotto, 74.), Di Livio (D. Zenoni, 52.), Albertini (Di Biagio, 52.), Gattuso, Coco, Fiore, F. Inzaghi (Del Piero, 73.), Delvecchio (S. Inzaghi, 61). Szövetségi kapitány: Giovanni Trapattoni.
Anglia James – Ferdinand, Southgate, Barry (Johnson, 73.), G. Neville, Beckham, Butt (Carragher, 25.), Dyer (Fowler, 83.), Parlour (Anderton, 78.), Barmby, Heskey (Phillips, 73.). Szövetségi kapitány: Peter Taylor.
Íme, Gattuso bombagólja:


A torinói Stadio delle Alpiban 22 ezer néző előtt Mező Béla és Birincsik József segítették asszisztensként Puhl Sándor játékvezetői tevékenységét.
Tizenkét évvel korábban dirigált először válogatott találkozót (Csehszlovákia-Norvégia 3-2), utána nagy utat járt be. A csúcsra 1994. július 17-én jutott fel, ő vezette a világbajnoki döntőt a paraguayi és az iráni asszisztenseivel (Brazília-Olaszország 0-0, büntetőrúgásokkal 3-2). A vb-finálé emlékére megkapta a Világ-kupa kicsinyített mását.
Brazília: Taffarel – Jorginho (Cafu, 21.), Aldair, Márcio Santos, Branco – Mazinho, Mauro Silva, Dunga, Zinho (Viola, 106.) – Romário, Bebeto.
Olaszország: Pagliuca – Mussi (Apolloni, 35.), Baresi, Maldini, Benarrivo – Berti, D. Baggio (Evani, 95.), Albertini, Donadoni – R. Baggio, Massaro.
Két évvel később az Anglia–Németország elődöntőt dirigálta az Európa-bajnokságon. A következő esztendőben, 1997-ben a Borussia Dortmund–Juventus Bajnokok Ligája döntőjében (3-1) bíráskodott. Az volt a második európai kupafináléja, ugyanis 1993-ban is ő vezette az ugyancsak Borussia Dortmund–Juventus párharcot az UEFA Kupa-döntőben (1-3).
Négyszer választották meg a világ legjobb játékvezetőjének (1994-1997). A világ legjobb játékvezetője elismerést a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS ítéli oda 1987 óta minden évben. A francia Michel Vautrot volt az első, aki többször is elnyerte a díjat. A legtöbbször (összesen hatszor) díjazott játékvezető az olasz Pierluigi Collina volt. Eddig két magyar bíró rendelkezik a kitüntetéssel: Puhl Sándor négyszer, Kassai Viktor egyszer lett a legjobb.
Tizenöt éves korában tette le a játékvezetői vizsgát, majd fokról fokra lépett feljebb a ranglétrán. Az élvonalban a Vasas–Csepel mérkőzésen (3-0) mutatkozott be 1984-ben, a Fáy utcában. Tartalmas pályafutása során 225 NB I-es találkozón fújhatta a sípot. Az utolsó élvonalbeli meccse a Ferencváros-Haladás találkozó volt 2000. július 22-én (6-2).
Puhl Sándor jelenleg az MLSZ JB alelnökeként tevékenyedik.