Nemzetközi
Ismét Zlatan Ibrahimovic meccsére küldték
A nyíregyházi FIFA-játékvezető, Karakó Ferenc március 28-án a Koszovó-Svédország vb-selejtezőn lesz tartalék-játékvezető.

Csaknem öt év szünet után visszatért a svéd labdarúgó-válogatottba Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan 39 éves csatára. A gólpassza jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy 1-0-ra legyőzzék a vendég Grúziát.


Március 28-án, vasárnap este háromnegyed kilenctől Koszovóban lép pályára Svédország. A pristinai Stadiumi Fadil Vokrriban Bognár Tamás sípjelére kezdődik a párharc, az asszisztensek Buzás Balázs és Kóbor Péter lesznek, míg a tartalék-játékvezetői teendőket Karakó Ferenc látja el.


A nyíregyházi FIFA-bíró tavaly is találkozott Zlatan Ibrahimoviccsal: Dublinban a Shamrock Rovers-AC Milan zárt kapus BL-selejtezőt magyar játékvezetői négyes közreműködése mellett rendezték meg, Karakó Ferenc akkor Farkas Ádám tevékenységét segítette.


A vb-selejtező európai B csoportjában a Koszovó-Svédország meccsen kívül a Grúzia-Spanyolország összecsapásra kerül sor. A spanyolok meglepetésre botlottak a rajtnál: hazai környezetben 1-1-es döntetlenre végeztek a görögökkel.