Megyei
Jékéről Füzesgyarmatra: debütált az NB III-ban
A feltörekvő asszisztens a szabolcs-szatmár-beregi keret tagjaként bizonyíthatott a harmadosztályban.

Megtisztelő küldést kapott Novák Levente. Noha nem NB III-as kerettag, a Keleti csoport 12. fordulójában rendezendő Füzesgyarmat-Hatvan találkozón asszisztálhatott október 4-én 15 órától. A szabolcs-szatmár-beregi triót Valu Tibor játékvezető és Benkő Róbert asszisztens alkotta még.

– A labdarúgás gyerekkorom óta közel áll a szívemhez. A tanulmányaimat mindig előnyben részesítettem, viszont a sportágtól nem akartam elszakadni. A játékvezetői vizsgát 2016-ban tettem le, majd az első mérkőzésem a Cégénydányád-Jánkmajtis megyei harmadosztályú találkozó volt. Óriási lehetőség volt számomra annyira fiatalon egy felnőtt bajnoki mérkőzésen bizonyítani. Az első megyei másodosztályú meccsem a Gávavencsellő-Encsencs párharc volt, majd a megyei első osztályban a Baktalórántháza-Csenger bajnokin mutatkozhattam be.
Novák Levente nem titkolja, hogy a pályafutását asszisztensként képzelte el az első perctől kezdve.
– A játékvezetés egy olyan életforma és kihívás, amelyben nem lehet elérni a maximális tudásszintet. hiszen minden egyes mérkőzéssel tanulhatunk és új dolgokat sajátíthatunk el. Nekem eddig a legemlékezetesebb összecsapásom a Nagyhalász-Ibrány Magyar Kupa-presztízsmeccs volt, ahol közel 1200 néző előtt asszisztálhattam. Az egy nagyon jó iramú párharc volt, amiből szintén rengeteget tanultam.
Szeptember 20-án országos küldést kapott: az ESMTK-Tállya kupameccsen két harmadosztályú gárda mérkőzött meg egymással.
– Valu Tibor munkáját segíthettem Szilágyi Zsolttal. A Tállya 3-1-re győzött, és ezzel továbbjutott. Örök emlék marad nekem ez a mérkőzés (a fotó ott készült).
A játékvezetés mellett fontos szerepet tölt be Levente életében a tanulás.
– Nagy bölcsesség: a tudás hatalom. A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatója vagyok, és szeretnék minél inkább elmélyedni a tanulmányaimban. Amit eddig asszisztensként elértem, ahhoz sok összetevő kellett, ezért megragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem a családomnak, a kollégáimnak, az ellenőreimnek és mindazoknak, akik nélkül nem sikerült volna mindez!

A gólokban gazdag találkozón a Füzesgyarmat 4-2-re nyert a Hatvan ellen.