Megyei
Kosztyu János az edzők kedvence
Az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Igazgatóság kedden tartotta hagyományos gáláját, amelyen az elmúlt esztendő legjobbjait díjazták.

A szabolcsfociinfo.hu tudósítása szerint a nyíregyházi eseményen Kvaka Árpád megyei igazgató, valamint Baracsi Endre, Borsodi László, Nagy Miklós és Varga Béla társadalmi elnökségi tagok jelenlétében kilenc kategóriában nevezték meg a 2019-as esztendőben kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosokat, csapatokat, edzőket, illetve játékvezetőt. Továbbá a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye labdarúgásáért/dr. Szabolcsi József díjat is átadták.
A legjobb játékvezetőnek járó elismerést Kosztyu János a megyei első osztályú egyesületek edzőinek szavazatai alapján érdemelte ki. Annyi talán elárulható, az általánosan elfogadott spori egyhangú „pontozással” vitte el a pálmát.
Az újfehértóiak képviseltették magukat a legnépesebb küldöttséggel, nem véletlenül: a szakmában szemtelenül fiatalnak számító, 27 éves Piskóti Zsolt a felnőtt, míg Dankó Zsolt az utánpótlás edzők mezőnyében részesült a kitüntető figyelemben.
Az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Igazgatóság díjazottjai: a 2019. év legjobbjai
Az év legjobb játékosa: Ladányi Dávid (Nagyhalász). Az év utánpótlás játékosa: Szilágyi Patrik (Mátészalka). Az év csapata: Nyírgyulaj. Az év utánpótláscsapata: Tisztaberek U19. Az év női egyesülete: Nyíregyháza Spartacus. Az év felnőtt edzője: Piskóti Zsolt (Újfehértó). Az év utánpótlás edzője: Dankó Zsolt (Újfehértó). Az év játékvezetője: Kosztyu János. Az év aktívája/Kocsis Sándor díj: dr. Hozdik László. Szabolcs-Szatmár-Bereg labdarúgásáért/dr. Szabolcsi József díj: Szécsi Szabolcs (Tarpa).
A 2018-as megyei labdarúgó játékvezetői bálban az Év játékvezetője Kosztyu János lett, aki a tartalmas játékospályafutása után a megyei első osztályú keret markáns tagjaként többek között az Ibrány-Nagyhalász megyei Magyar Kupa-döntőt is vezette a nyíregyházi városi stadionban.
2017-ben a bulvársajtóban szerepelt. A Blikk megírta:
Borzalmas jelenetek játszódtak le a Bozsik Akadémia Nyíregyháza U16 – Sajóvölgye Focisuli SE (0-2) korosztályos mérkőzésen. A találkozón a vendégek kapusa, Galambvári Gergő ütközött az egyik nyíregyházi játékossal. Az ütközés után a hazaiak focistája felállt, azonban a putnokiak labdarúgója mozdulatlanul feküdt a földön, miután lenyelte a nyelvét és eszméletét vesztette.
A játékvezető, Kosztyu János azonnal odarohant és próbálta a labdarúgót szólítgatni, de nem reagált. A bíró látta, hogy nagy a baj, ezért kifeszítette a futballista száját.
– Előrerántottam a nyelvét, egy-két másodpercen belül oxigénhez jutott a játkéos és azonnal rendbe jött. 16-17 éves játékosoknál kutyakötelességem volt segíteni. Szerencsére sikerült megmenteni az életét – mondta a bíró, míg a focista folytatta a játékot. Az edzője végig a kapufa mellett állt, és figyelte a fiatalt nehogy komolyabb baja essen.
A kapus, Galambvári Gergő az ütközésből semmire sem emlékszik, a meccs után kórházba is vitték.
– Már nem érzem rosszul magam, egészséges vagyok és nagyon hálás vagyok a bírónak, hogy segített és az életemet mentette meg – mondta a Tények riporterének Gergő.
A megyei játékvezetői focitornán évek óta vezéregyénisége a Gusz-Team csapatának. Az idei megmérettetésen ő lett a gólkirály.
A Sípmesterek Fesztiváljának is rendszeres résztvevője. A szabolcs-szatmár-beregiek utóbbi, negyedik helyének kivívásánál oroszlánrészt vállalt.
A friss díjához ezúton is gratulálunk Kosztyu Jánosnak!