Hazai
Lehet edzeni – jöhetnek a zárt kapus bajnokik?
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón több, a sporthoz kapcsolódó kormányzati döntésről is beszámolt a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

„Május 4-től a profi, amatőr és tömegsportban engedélyezzük az edzést és a zárt körű sporteseményeket” – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.
A miniszter azt is elmondta, a rendezvénykorlátok továbbra is érvényben maradnak, Magyarországon ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket augusztus 15-ig nem lehet tartani, ez jelen helyzetben valószínűleg azt is jelenti, hogy addig biztosan nem rendezhetnek szurkolók előtt mérkőzéseket.
A Magyar Labdarúgó-szövetség a múlt héten közölte, ahhoz képest, hogy a kormány feloldja a koronavírus-járvány miatt meghozott tilalmakat, a rendelet megjelenésétől számított 20. nap utáni szerdán vagy szombaton újraindítja az UEFA nemzetközi sorozataira kvalifikáló bajnokságokat, köztük az NB I-et is. A mai, május 4-én életbe lépő bejelentés és a szövetség múlt heti közlése alapján akár már május 23-án folytatódhat a bajnokság, a folytatás időpontjáról az MLSZ elnökségének kell döntést hoznia.
Az ugyanakkor nem teljesen egyértelmű, hogy az edzésekre és a zárt körű meccsrendezésre vonatkozó engedély az egész országra vagy csak vidékre érvényes-e, utóbbi esetben nyilván tolódna az NB I újraindulása.
A részletek a mai bejelentéssel kapcsolatban a Magyar Közlönyben hamarosan megjelenő rendeletből derülhetnek ki.
A Magyar Labdarúgó-szövetséget kerestük az ügyben, de későbbre ígértek tájékoztatást.
(nso.hu)