Nemzetközi
Magyaros volt a Feröer-szigetek-Málta párharc
A labdarúgó Nemzetek Ligájában a Törökország-Magyarország összecsapással párhuzamosan rendezték meg a Feröer-szigetek-Málta találkozót.


Magyar játékvezetői négyes közreműködésével bonyolították le a Nemzetek Ligájában a Feröer-szigetek-Málta mérkőzést. Az Atlanti-óceán északi részén, félúton Norvégia, Skócia és Izland között található, vulkáni eredetű szigetcsoport neve magyarul Juh-szigeteket jelent (a gazdaság alapja a halászat és halfeldolgozás, de a juhtenyésztés és gyapjúfeldolgozás is komoly hagyományokkal rendelkezik).A fővárosban, Tórshavnban szeptember 3-án 20.45-kor Farkas Ádám sípjelére kezdődött a Feröer-szigetek-Málta meccs. Az asszisztensek Szert Balázs és Georgiou Theodoros (képünkön) voltak, míg a tartalék-játékvezetői teendőket a nyíregyházi Karakó Ferenc látta el.


A házigazdák a 25. percben a Runavik csatára, Klaemint Olsen révén szereztek vezetést, a 37. percben érkezett a válasz Jurgen Degabriele (Hibernians) révén, az 1-1 maradt a félidei állás. Érett a meglepetés, amikor klubtársa, Andrei Agius a 73. percben betalált. Remekül hajráztak a feröeriek: a 87. percben az Izlandon légióskodó Andreas Olsen egyenlített, míg a 90. percben Brandur Olsen (Helsingborg) beállította a 3-2-es végeredményt.


Fotó: Mark Zammit Cordina