Megyei
Megyénk fiataljai részt vehettek a Palotai Program rendezvényén
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét Szlávik Csenge és Buczuj Balázs képviselték az október végi országos programon.

A Palotai Károly Program elsődleges célja, hogy már a pályafutásuk elején országos látókörbe emelje azokat a tehetségeket, játékvezetőket és asszisztenseket, akik tapasztalatszerzés alatt állnak. Megyénket két fiatal társunk képviselte: Szlávik Csenge és Buczuj Balázs tett eleget a megtisztelő meghívásnak. Balázs az alábbiakban számolt be tapasztalatairól:

Október 29-én Csengével és egy hajdú-bihari kollégával együtt utaztunk Telkibe. Az MLSZ Játékvezető Bizottsága biztosított lehetőséget számunkra, hogy részt vehessünk a Palotai Program országos összevonásán. Mindketten nagyon örültünk, amikor meghívást kaptunk a program következő összevonására, mert számunkra ez egy visszajelzés, hogy jó úton haladunk, és szorgalommal, akarattal és kitartással lehetőségünk van olyan szintre eljutni, ami miatt elkezdtük a játékvezetést.

A nap folyamán fizikai és szabályismereti teszt keretén belül a felkészültségünket ellenőrizték. Ezt követően élvonalbeli asszisztens és játékvezetők tartottak képzést. Számomra ez egy nagyon pozitív élmény, mert sok hasznos tanácsot kaptunk, megismerkedtünk más megye fiatal és egyben tehetséges játékvezetőivel, élvonalbeli játékvezetőktől tanulhattunk, akik motiváltak és bíztattak minket. Bízunk benne, hogy sok hasonló élményben lesz még részünk - zárta gondolatait Buczuj Balázs.