Hazai
Mélyet szippanthatnak a felsőház levegőjéből
Az álmuk netovábbja teljesült a szabolcs-szatmár-beregi játékvezetőknek, akik évek óta kimaradtak a Sípmesterek Fesztiváljának elitjéből.

Az év első hétvégéjén a fővárosban rendezik meg a 15. Sípmesterek Fesztiválját. A húsz megye tornájának ezúttal a budapestiek a házigazdái.

A szabolcs-szatmár-beregiek sok megyei delegációhoz hasonlóan már péntek este megérkeztek, hogy pihenten kezdhessék el a tradicionális kispályás focitornát az impozáns Ludovika Arénában.

Szombat reggel a hajdanán jóval előkelőbben pozicionált hevesiekkel mérkőztek először, és Ignéczi Csaba, valamint Lipcsei Márk góljára csak egy találat érkezett válasz gyanánt. Győzelemmel kezdeni mindig sokkal hálásabb, mintha a vereség után már csak a feltámadásban bízni. Következtek a veszprémiek, akik ellen kapott gól nélkül megúszták a mieink, ezúttal Ignéczi Csaba, Kosztyu János és Paráda Róbert mattolta az ellenfél kapusát. A harmadik találkozónak egyértelműen a címvédő bács-kiskuniak voltak az esélyesei. Sajátságos stílust választva végig vészkapussal álltak fel, és végig a papírforma nem borult, 3-1-re nyertek, a szabolcsiak gólját ismét Ignéczi Csaba szerezte. Az utolsó csoportmeccsen egy döntetlen is elég volt a felsőházhoz, és a küldetést teljesítve 1-1-et értek el Lipcsei Márk találatával a békésiek ellen. Így a gálavacsorára abban a tudatban készülhettek, hogy vasárnap az 1-8. helyért szállhatnak harcba. Ott pedig már minden labdaérintés ajándék és felüdülés. A tavalyi 14. helyezés után jóval veretesebb lesz az idei eredmény.

A csoport: 1. Hajdú-Bihar, 2. Borsod-Abaúj-Zemplén, 3. Nógrád, 4. Somogy, 5. Csongrád

B csoport: 1. Bács-Kiskun, 2. Szabolcs-Szatmár-Bereg, 3. Békés, 4. Heves, 5. Veszprém

C csoport: 1. Budapest, 2. Baranya, 3. Győr-Moson-Sopron, 4. Pest, 5. Komárom-Esztergom

D csoport: 1. Fejér, 2. Zala, 3. Vas, 4. Jász-Nagykun, 5. Tolna

Az első két helyezett az 1-8. helyért folytatja január 5-én, vasárnap.