Megyei
Mesterségem címere: játékvezető
Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, tavasszal 16 fővel bővült a szabolcsi játékvezetők tábora.

Az újonc játékvezetők közül legtöbben már bemutatkoztak, néhányan személyes tapasztalataikat, céljaikat is megosztják, így kiderül, hogyan lettek rablóból pandúrok.

Sikeres vizsgát tett: Berki Anita, Bíró Ádám, Czipa Máté, Hajzer Zita Katalin, Hegedűs Balázs, Kasza Gréta Tamara, Kertész Réka, Kosztik Dávid, Kovács János, László Gyula, Márton Senon, Mester Milán, Nádházi Gábor, Szlávik Tibor, Tóth Zétény, Zsíros Zoltán.

Berki Anita életét a futball tölti ki, ugyanis gyerekkora óta focizik, jelenleg pedig lánycsapat edzőjeként irányítja csapatát.

-Az eddigi tapasztalataim alapján tetszik a játékvezetői közeg, a mérkőzések adta izgalmak, fejlődési lehetőségek, és célom, hogy minél magasabb szinten tudjak működni. A kollégák segítőkészek, és igyekszem ellesni a praktikákat, minden egyes szituációt elemezni, hogy a későbbiek során segítségemre legyenek.

Bíró Ádám rendőrjárőrként, immáron pedig játékvezetőként is igyekszik rendet teremteni. Nagyon élvezte az oktatást, de leginkább a tantermit, amikor személyesen is találkozhatott az oktatókkal, csoporttársaival és leendő kollégáival. Ádám szintén játékos múltnak örvendhet, melyből szeretné kamatoztatni a tapasztalatait.

- Az első meccsem előtt éreztem, hogy nagyon izgulok, majd amikor megindultunk kifelé az öltözőből, éreztem, hogy hevesebben ver a szívem, de eljött az idő, hogy megmutassam mit is tanultam az elmúlt időben és azt tudom is alkalmazni. A célom a játékvezetői karrierem során a minél magasabb szinten való működés.

Hajzer Zita élelmiszeripari ágazatban dolgozik, szabadidejében szeret kertészkedni, sportolni. A tanfolyamra egy véletlen folytán akadt rá, és örül, hogy belevágott.

-A foci mindig közel állt hozzám, középiskolás éveim alatt játszottam hobbi szinten, és amikor csak tehettem, kilátogattam a Szpari meccseire is. Célom a játékvezetéssel, hogy minél több tudásra és gyakorlatra tegyek szert, a többi meg majd eldől idővel.

Kertész Réka pályázatírással foglalkozik, emellett utánpótlás edzőként is dolgozik, de nem csak oktatja, ugyanis igazolt labdarúgó a Cigánd SE csapatánál. Szabadidejében szeret úszni, sportolni és finomakat sütni, hogy biztosítsa az energiaszintjét. Réka még nem működött, tervei szerint a nyári felkészülést követően szeretne bemutatkozni.

- Szeretek mindent, ami focival kapcsolatos szerintem nem hátrány, ha az ember minden oldalról meg tudja közelíteni azt a sportágat, amit szeret. Voltam és vagyok játékos, edző is, igazából szeretném magam kipróbálni játékvezetőként is, és minél magasabb szintre jutni.

Kovács János pedagógiai munkáját nem csak a Tiszadobi Széchenyi István Általános Iskolában, hanem a pályákon is gyakorolja. Már gyerekként a labdarúgást választotta, majd 15 évig igazolt labdarúgó volt. Az aktív pályafutást sérülések és egyéb elfoglaltságok hátráltatták, így a játékvezetéssel szeretne közel maradni a sportághoz. János jelenleg heti 5-6 edzéssel tartja formában magát, valamint kick-box edzésekre is jár.

-Az első mérkőzésen eléggé izgultam, hiszen számomra fontos, hogy mindig maximális teljesítményt tudjak nyújtani. A kollégák teljes mértékben segítettek, jó tanácsokkal láttak el a mérkőzés kezdete előtt. A mérkőzés végén felhívták a figyelmemet arra, hogy mire figyeljek jobban, és elmondták azt is, amit jól csináltam.

Márton Senon túl van az írásbeli érettségin, a szóbeli számonkérés mellett a mérkőzésekre is készül, hogy a legjobb teljesítményt tudja nyújtani.

-Az első meccsemen izgultam, aztán a kezdősípszót követően csak a feladatomra koncentráltam. Igyekszem tudásom legjavát nyújtani, hogy elérjem a céljaimat, ami az országos keretet jelentené, és azt gondolom, hogy sok munkával ez elérhető.

Mester Milán a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulója, aki érettségijére készül. Szabadidejét az olvasás, kirándulás, horgászás és a foci tölti ki. Jelenleg is igazolt labdarúgó, azonban a játékvezetés mellett döntött.

-Azért lettem játékvezető, mert nagyon sok kihívást jelenthet, új embereket ismerhetek meg, és a pályán lehetek. Az első mérkőzésem előtt kissé izgultam, de végül pozitív emlékekkel és tapasztalatokkal gazdagodtam. Nagyon megtetszett és alig vártam a következő küldést. Eddig teljesen szurkolói szemmel néztem a mérkőzéseket, azonban már csak a játékvezetők munkáját figyelem.

Szlávik Tibor a Ryanair ügyfélszolgálatán dolgozik, és már 2017-ben, Angliában elvégezte az alapfokú játékvezetői vizsgát és aktív labdarúgóként is játszott az amatőr ligában. Előzőleg játékosként, utánpótlásedzőként, most pedig játékvezetőként szeretné szolgálni a labdarúgást.

-Nagyon jó élménnyel gondolok az első mérkőzésemre, ahol segítőkész kollégákkal működhettem.

Zsíros Zoltán még nem mutatkozhatott be, ugyanis jelenleg is tanulmányaira, és közelgő államvizsgájára készül. Szabadidejében szeret sportolni, kirándulni. Leveleken rúgta a bőrt hosszú éveken át, egészen az utánpótlás korosztálytól végül a felnőtteknél fejezte be pályafutását.

- A labdarúgás szeretete mindig is és még most is jelen van az életemben. Sok ismerősöm lett időközben játékvezető, voltak, akik igen magas szinten űzték ezt a hivatást. Megtetszett az ötlet, és így továbbra is a pálya közelében tudok maradni, sportolok is, és tudtommal a közösség is nagyon jó. Szeretnék minél többet fejlődni és tapasztalni játékvezetőként. Terveim közt szerepel a mentorprogramba történő bekerülés, az ott történő megfelelés.


(Kép forrása: magánarchivum)