Hazai
Nagy jubileum a Kisvárda ellen
Vad II István FIFA-játékvezető a Bp. Honvéd-Kisvárda meccsen vezetett 250. alkalommal az NB I-ben.

Szabolcs-Szatmár-Beregben is jól ismerik Vad II Istvánt, hiszen a profi keretben ő a megye „pártfogója”, azaz neki kell részt vennie a frissítő kurzusokon, teszteken, edzőtáborokban. Előzőleg Solymosi Péter töltötte be a hasonló szerepet.


A 40 esztendős Vad II István jeles jubileumhoz érkezett a legutóbbi, zárt kapus, 25. fordulóban: a Bp. Honvéd-Kisvárda (1-5) meccsen, az Illovszky Rudolf Stadionban pályafutása 250. élvonalbeli összecsapásán fújta a sípot.

Tizenhat évesen tette le a játékvezetői vizsgát, majd 1997-ben vezette az első BLSZ II-es felnőtt mérkőzését, ahol az Aszfaltozó csapott össze a Közterülettel, azaz ő volt aznap a Közterület-felügyelő. Még abban az esztendőben a BLSZ I-es keret tagja lett, és az Erdért-Herta bajnokin debütált abban az osztályban. Az újabb lépcsőfokot már a XXI. században tette meg: 2001-ben az Esztergom-Ercsi találkozón mutatkozott be az NB III-ban. Egy évvel később a másodosztályban is letette a névjegyét, az élvonalban 2004. április 3-án a Sopron-Videoton (5-0) bajnokin fújta a sípot először a Káposztás utcai stadionban. S ha már káposzta: a spori Vecsésen született, a vecsési káposzta hazájában.
A nemzetközi keretnek 2007-ben lett a tagja, azóta rendelkezik FIFA-jelvénnyel.
Pályafutásának egyik nagy sikerét Kolumbiában érte el: 2011-ben három találkozót vezetett az U 20-as világbajnokságon. Előtte egy esztendővel, Szingapúrban az ifjúsági olimpiai játékok Haiti-Bolívia döntőjét dirigálta, az asszisztensei Ring György és Albert István voltak. Élete első Bajnokok Ligája-csoportmeccsét Marseille-ban vezette: Olympique Marseille-Zilina (1-0).
Édesapja is FIFA-bíró volt, Anita húga pedig a nemzetközi asszisztensi keret tagja.