Hazai
Nem engedik be a nézőket
„Tájékoztatjuk a megyei sportegyesületeink képviselőit, hogy 2020. március 11-től (visszavonásig) zárt kapuk mellett zajlanak a megyei bajnoki labdarúgó és futsal mérkőzések valamennyi korosztályban!” – olvasható a szabolcs.mlsz.hu oldalon.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetősége döntésének értelmében – összhangban a Kormány által bejelentett intézkedéseivel – a koronavírus terjedésének megfékezése érdekébe a Bozsik program, a Fair Play Cup rendezvényei (tornák, fesztiválok) határozatlan ideig felfüggesztésre kerülnek.
Március 11. után megrendezésre kerülő valamennyi bajnoki és kupamérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megrendezni.
A zárt kapus mérkőzésen a megyei bajnokságokban kizárólag az alábbi személyek léphetnek be a sportpályák, illetve csarnokok területére:
Sportszervezetenként az alábbi maximális létszámú résztvevő (labdarúgók, stábtagok, illetve regisztrált sportszakemberek/vezetők) vehetnek részt: maximum 25 fő.
Az MLSZ vagy megyei igazgatóság által delegált hivatalos személyek (játékvezetők, játékvezető asszisztensek, ellenőrök)
A mérkőzés lebonyolításához szükséges minimális technikai személyzet.
A mérkőzés lebonyolításához előírt hazai rendezői gárda.
Labdaszedők (maximum 10 fő, 14 éven felüli).
A fent felsorolt intézkedések teljes körű betartásáért a szervező egyesület, a vendég csapat személyei tekintetében pedig a vendég sportszervezet a felelős. A szövetségi ellenőr jelenlétében tartott mérkőzéseken a sportpálya területére belépő személyek névsorát a szövetségi ellenőrnek kell átadni a mérkőzés megkezdése előtt.
Az UEFA iránymutatása szerint valamennyi labdarúgó (futsal) mérkőzésen kerülni kell a játékosok és a hivatalos személyek közötti kézfogást.
A külföldi csapatok részvételével 2020. április 15-tel bezárólag megrendezendő felkészülési mérkőzéseket kérjük lemondani.
2020. április 15. napjáig a labdarúgók és sportszakemberek külföldre utazása nem javasolt, kivéve ha ahhoz különösen fontos érdek fűződik vagy a külföldi úticél alacsony fertőzöttségű.
A fenti rendelkezések megszegése, avagy az adott tájékoztatás megszabása súlyos fegyelmi vétségnek minősül.