Megyei
Sikerélménnyel zártak a Sípmesterek Fesztiválján
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei játékvezetők együttese a tizenötödik helyen végzett a 14. Sípmesterek Fesztiválján, amelyet Miskolcon rendeztek.

Ilyen, amikor a hóhért akasztják. Vagyis, az ország valamennyi megyéjéből (plusz Budapest) érkezett sporik próbálják a pályán bizonyítani, nem csak dirigálni – futballozni is tudnak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei együttes tagjai péntek este már a borsodi városban hangoltak, hajnal kettőkor már mindenki ágyba bújt, ami jelen esetben kimeríti a sportszerű felkészülés fogalmát… Szükség is volt bátorságot meríteni, másnap ugyanis azonmód a torna egyik nem is annyira titkos favoritjának tartott Pest megye ellen nyitották a csoportcsatározást. A mieink dicséretes 2–2-es döntetlent csikartak ki, a gólokat Lipcsei Márk és Goneth Béla jegyezte.



Mint kiderült, a következő rivális, Fejér megye sem piskóta haderőt képviselt, ehhez képest Lipcsei, majd Kosztyu találataival két „fával” vezetett Szabolcs, amikor a dunántúli brigád vészkapus megoldásra állt át, majd három perc alatt négy gólt berámolva fordított, bár Sándor Csaba kozmetikázott a különbségen, a vége 5–3 – oda. Lipcsei klasszikus mesterhármasával Somogyot sikerült elkalapálni a harmadik fellépésen (3–1), míg a szombati záróakkordként Csongráddal szemben úgy maradtak 2–1-re alul a keletiek, hogy négy másodperccel a befejezés előtt kapták a meccset eldöntő gólt.



Emígyen a szabolcsi különítmény negyedik lett csoportjában, a vasárnapi folytatásban a 13–16. helyért játszik. A célt azért már elérték, szerény tervük szerint a tök utolsó pozíciót szerették volna elkerülni…



A megfáradt „harcosok” előbb Jász-Nagykun-Szolnok legénységével mérkőztek: a rendes játékidőben 3–3-as döntetlen született (Benkő Róbert kétszer, Kosztyu János egyszer talál be), büntetőkkel az ellenfél kerekedett felül. Ekképpen a 15. hely megszerzéséért kiírt összecsapás jelentette a záróakkordot a mieink számára, akik Nógrádot – Soós András, Lipcsei Márk, Paráda Róbert, Koszytu János góljaival – 4–1-re elkapálva sikerélménnyel köszöntek el a borsodi várostól.



A tornát Bács-Kiskun csapata nyerte, a döntőben Budapestet felülmúlva. A program részeként vasárnap kora délután gálamérkőzést (3–3) játszott a profi NB I-es játékvezetők csapata a megyei igazgatókból verbuvált válogatottal. A sporik között a nyíregyházi Karakó Ferenc, a szakvezetők társulatában Kvaka Árpád szabolcsi igazgató is szerepet kapott.



A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei játékvezetői csapat névsora: Takács Ákos, Valu Tibor, Benkő Róbert, Soós András, Szilágyi Norbert, Sándor Csaba, Takács Attila, Kosztyu János, Lipcsei Márk, Goneth Béla, L.Tóth Lajos, Pethő Péter, Paráda Róbert.



Játékvezetői küldött: Veres János. Csapatvezetők: Jekő József, Takács János, Szlomoniczki István.



Szöveg: www.szabolcsfociinfo.hu
Fotó: Daru Andrea