Hazai
Solymosi Péter az örökranglista élén
Ami a Diósgyőrnek az élvonalbeli búcsú, az a játékvezetőnek az első osztályú rekordot jelenti.

A labdarúgó élvonal 2020/2021-es kiírásának zárókörében a már kiesett Diósgyőr a kupadöntős, bajnoki dobogós Fehérvárt fogadja.


Solymosi Péter 19 évvel ezután, hogy először vezetett az NB I-ben, ezúttal a 324. első osztályú találkozójára készül.


A profi keretben Solymosi Péter sokáig a szabolcs-szatmár-beregiek pártfogója volt, ami azt jelenti, hogy ő volt a kapocs a megyei játékvezetői bizottság és az MLSZ JB között. Nagyon sok (hazai és külföldi) mérkőzésen volt az általa vezetett team tagja szabolcsi asszisztens vagy játékvezető.


Eddig Kassai Viktor vezette a honi örökranglistát 323 mérkőzéssel, május 9-től Solymosi Péter veszi át a stafétát, a harmadik helyezett Szabó Zsolt (321), a negyedik Bede Ferenc (270), az ötödik Andó-Szabó Sándor (263), a hatodik Vad Ii István (261), a hetedik Iványi Zoltán (259), míg a nyolcadik Puhl Sándor (226). Jól csengő nevek.


A történelmi találkozón az asszisztensi örökranglista éllovasa, Albert István lesz az egyik segítője Horváth Zoltán mellett. Az alapvonali játékvezetői teendőket Vad II István és Oláh Gábor látják el, míg a tartalék-játékvezető szerepét Csatári Tibor tölti be.


A szabolcs-szatmár-beregiek ezúton is gratulálnak az újdonsült csúcstartó Solymosi Péternek!