Megyei
Szakmai továbbképzésen a vármegyei sporik
Kisvárdán igazolhatták fizikai és szabályismereti felkészültségüket a szabolcsi játékvezetők.

Vasárnap reggel (2024. február 11.) korán ébredtek a szabolcs-szatmár-beregi sípmesterek, hiszen már a korai órákban fizikai teszten volt jelenésük Kisvárdán az Atlétikai Centrumban. Profi körülmények között, futófolyosón melegítve, digitális mérő eszközök használatával, rendben és fegyelmezetten zajlott az előírt szintek teljesítése. A felkészült és jó erőben lévő keretekre a mozgás után jól megérdemelt ebéd várt, majd 13 órától szakmai továbbképzés, oktatás kezdődött.

A tavaszi szezonra való felkészülés jegyében előadásokat hallgattak, videókat elemeztek. A vármegyei JB elnöke, Dr. Jekő József a játékosok védelméről, karhasználatról beszélt, Szlomoniczki István - elnökségi tag és NB III-as ellenőr - azokra a kérdésekre világított rá, melyek segítségével meg lehet különböztetni az ígéretes akciót és a nyilvánvaló gólhelyzetet, míg Sándor Csaba - NB III-as játékvezető - a büntetőterület felügyeletéről osztotta meg értékes tapasztalatait.

Majd a program zárásaként írásban is bizonyíthatták, hogy felkészültek a 2023/2024-es bajnokság tavaszi szezonjára.


A fizikai teszten részt vettek a 2024-es alapfokú tanfolyam hallgatói is, hiszen ők már gőzerővel készülnek a 2024. február 22-én esedékes záróvizsgára. Hetek óta túl vannak a szabályok megismerésén, hétvégente gyakorlati meccsvezetéseken vesznek részt, az oktatók pedig mindenben igyekeznek segíteni őket, hogy sikeresen teljesítsékk a vizsga feltételeit. A 35 aktív hallgató eredményes záróvizsga esetén már márciusban be tud kapcsolódni a vármegyei labdarúgás vérkeringésébe.