Megyei
Szilágyi Norbert lett az év játékvezetője
Bállal búcsúztatták az esztendőt a megyei labdarúgó-játékvezetők Kisvárdán.

Szombatról vasárnapra virradóra negyedszer báloztak a megyei focibírók a kisvárdai Parish Bull-ban, a hozzátartozókkal és a meghívottakkal együtt több mint kétszázan.

A bált a Szabolcs Megyei Labdarúgó Játékvezetőkért Alapítvány elnöke, Sipos László nyitotta meg. Dr. Jekő József, a megyei JB elnöke üdvözölte az igazgatóság részéről Kvaka Árpádot, az MLSZ JB képviseletében Vad II Istvánt, Hajdú-Biharból Sápi Csabát, Jász-Nagykun-Szolnokból Paróczai Dezsőt, Borsod-Abaúj-Zemplénből pedig Punyi Gyulát. A tradíciókhoz hűen köszöntötték a jubilánsokat, majd kihirdették, hogy ebben az esztendőben kik lettek a három kategória legjobbjai.

Az év játékvezetője ezúttal Szilágyi Norbert lett, aki futsal játékvezetőként a nemzetközi keret tagja, míg nagypályán az NB II-es asszisztensek között foglalkoztatják. A bálban sem időzött sokáig, hiszen vasárnap a Győr-Ajka párharcra szólította a küldés.

– Nagy elismerés számomra ez a díj, hiszen visszaigazolja, hogy érdemes volt annak idején levizsgáznom. Sikerült előrelépnem, és már jó ideje két fronton tevékenykedem: a nagypályán és a kispályán is igyekszek helyt állni. Úgy érzem, jól sikerült ez az évem, de a most átvett serleg valójában a pályafutásomnak szól – fogalmazott Szilágyi Norbert, mielőtt elindult volna Győrbe.

A Tamás Lajos-díj az Év utánpótlás-játékvezetőjét illeti, aki ezúttal Szilágyi Zsolt lett.

– Igazoltan voltam távol, ugyanis Sztányi Tiborral együtt a játékvezetői akadémia összetartásán vettünk részt. Meglepődtem, amikor értesültem róla, hogy én lettem a kiválasztott. Nagyon örülök neki, ez egyből felelősség és kihívás is a jövőre nézve – reagált a nyíregyházi asszisztens, aki az idén bemutatkozott az NB III-ban is.

A fiatal tehetségeknek kiírt Lengváry József-díjat Kovács Fanni vehette át. Noha tavaly tette le a játékvezetői vizsgát, szeptember végén pedig már a női labdarúgó NB II-ben bíráskodott.

– Azért jelentkeztem a játékvezetői tanfolyamra, mivel a labdarúgást sérülés miatt kénytelen voltam abbahagyni, de nem akartam elszakadni a sportágtól. Augusztus 25-én vezettem először a női másodosztályban, az asszisztenseim Sztányi Tibor és Szilágyi Zsolt voltak. Boldog vagyok, hogy érdemesnek találtak a díjra, egyáltalán nem számítottam rá. Ez egy újabb ráerősítés arra, hogy még több energiát áldozzak a játékvezetésre.