Hazai
Takács János volt az „első fecske”
Elkezdődtek az országos küldésű edzőmérkőzések, a szabolcs-szatmár-beregi trió a Szpari teszttalálkozóján bizonyíthatott újra.

A koronavírus-járványhelyzet miatt idő előtt befejeződtek a bajnoki küzdelmek – az élvonal kivételével. A szabolcs-szatmár-beregi játékvezetők közül Karakó Ferenc és Takács János lehetett tevékeny részese a bajnoki hajrának.
A 2020/2021-es idényre készülve elkezdődtek az edzőmeccsek. Az első országos küldést teljesítették megyénk bírói: Takács János fújta a sípot a Nyíregyháza-Spartacus-BVSC-Zugló edzőmérkőzések, asszisztensként Szilágyi Norbert és Benkő Róbert segítették a munkáját. Szokatlan volt közel 4 hónap után az újrakezdés, de jól együttműködött a hármas.Nyíregyháza Spartacus – BVSC-Zugló 0-1 (0-0)
Nyíregyháza 1. félidő: Fadgyas – Svedyuk, Fodor, Jánvári, Galambos, Papp, Sinanovic, Ötvös, Kártik, Kovács, Hornyák, vezetőedző: Gálhidi György.
Nyíregyháza 2. félidő: Fadgyas (Talián) – Trencsényi, Végső, Papucsek, Magyar, Vasiljevic, Farkas A., Zsiga, Gyurján, Tóth Á., Szokolai.Kiegyenlített volt a mérkőzés eleje, az első helyzet a vendégek előtt adódott, de Fadgyas remekül lépett ki a kapuból, és mentett. A másik oldalon Sinanovic lövését fogta a kapus, így az első negyedóra nem hozott gólt. A 21. percben ismét Sinanovic próbálkozott, szögletre pattant a labda a lövés után. Az első félórát egy újabb Sinanovic lövés zárta, centikkel emelt mellé egy szöglet után. A 35. percben Jánvári adta be balról a labdát, Hornyák lövését blokkolták a védők. A hajrában Ötvös vállalta el 35 méterről, labdája a kapu mellé szállt, majd 18 méteres próbálkozása is elkerülte a kaput, így nem hozott gólt az első félidő.
A második félidő fővárosi góllal indult, egy védelmi hiba után Korozmán elé került a labda, aki a kapuba emelt, 0-1. A gól után a jobb oldalon két veszélyes támadást is vezetett a Szpari, de nem sikerült egyenlíteni. Az 55. percben Korozmán fejelthetett középen, ám mellé bólintott. Válaszként Gyurján lőtt egy csel után, ezt fogta a kapus. Kiegyenlített volt a mérkőzés, kevesebb volt a helyzet a folytatásban. A 75. percben Zsiga lőtt nagy erővel középről, de biztosan hárított a BVSC kapusa. A hajrában Talián fogta Tóth lövését,így az eredmény nem változott.
Gálhidi György: - Komoly terhelést kaptak az elmúlt napokban a játékosok, ez érezhető volt a gyorsaságukon, de 15 perc után mindkét játékrészben átestek a holtponton. A BVSC szokatlan szerkezetben játszik, ez ellen nehezen találtuk meg az ellenszert.(Szöveg: nyiregyhaza.hu, fotó: Pusztai Sándor, Kelet-Magyarország)