Megyei
Takács Jánosra nyugodtan alapozhatnak
Gyakran találkozni az élvonalbeli küldéseknél Takács Jánossal, aki alapvonali játékvezetőként segíti a játékvezető tevékenységét.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Takács János az országos keretben legrégebben regnáló bíró. Játékosként az NB III-as Levelek csapatában szerepelt, majd 1998-ban döntött úgy, hogy „rablóból pandúr” lesz. Végig járta a ranglétrát a megyében, majd 2005-ben a Hajdúböszörmény-Karcag találkozón debütált az NB II-ben. A másodosztály meghatározó dirigenseként jutott el odáig, hogy 2008-ban bemutatkozzon az élvonalban: a Debrecen-REAC (6-2) összecsapáson fújta először a sípot az első osztályban. Összesen 46 alkalommal vezetett az NB I-ben 2012 végéig. Azóta is markáns szereplője a legmagasabb szintű honi bajnokiknak: alapvonali játékvezetőként többek között a Ferencváros-Újpest derbin is bizonyított – összesen 160 ilyen jellegű küldésnek tett eleget.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei játékvezetői bizottság előbb az Év utánpótlás játékvezetője címmel (2003), majd kétszer az Év játékvezetője elismeréssel (2004, 2008) tüntette ki. Hosszú évek óta a megyei jb elnökségi tagja, a Sípmesterek Fesztiválján a megyei válogatott kapitánya.
Legutóbb a Mezőkövesd-Puskás Akadémia találkozón volt alapvonali játékvezető, az NB II-ben pedig a Kazincbarcika-Ajka meccset dirigálta – bízik benne, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés után belátható időn belül újabb feladatokat kaphat. Nemrég töltötte be a negyvennyolcadik életévét, ereje teljében van, várja a következő kihívásokat.