Hazai
Tíz éve vezették Kassai Viktorék Pekingben az olimpiai döntőt
Napra pontosan tíz évvel ezelőtt, 2008. augusztus 23-án vezette le a pekingi olimpiai döntő mérkőzést, az Argentína-Nigéria találkozót Kassai Viktor és két asszisztense, Erős Gábor és Vámos Tibor.

Nagy elismerése volt ez a kijelölés a magyar játékvezetésnek, hiszen először vezényelhette le magyar bírói hármas az olimpia legfontosabb labdarúgó mérkőzését. A nagy hőségben lejátszott, magyar idő szerint reggel 6 órakor kezdődött döntőn kiválóan helyt állt a magyar trió. A pekingi nemzeti stadionban, vagy ismertebb nevén a „madárfészekben” 90.000 néző láthatta az argentin győzelmet, a negyedik játékvezető a szlovén Damir Skomina volt. A csoportmérkőzések során szintén ők vezették az argentin-ausztrál meccset.

A jubileum megünneplésére Erős Gábor baráti vacsorára hívta meg kollégáit, szülővárosába Esztergomba. Érdekesség, hogy a trió tagjai közül már csak Kassai Viktor aktív játékvezető. Erős Gábor a Komárom megyei igazgatóság Játékvezető Bizottságának elnöke lett. Vámos Tibor sem szakadt el a labdarúgástól, ő hétvégente szövetségi ellenőrként járja a pályákat, illetve az MLSZ Grassroots, Fairplay és Kisebbségi Bizottságának elnöke.

Argentína - Nigéria 1-0 (0-0)
Peking, 89 102 néző
Argentína: Romero - Zabaleta, Garay, Pareja, Monzón, Gago, Mascherano, Riquelme, Messi (Lavezzi, 93.), Agüero (Sosa, 79.), Di María (Banega, 88.). Szövetségi kapitány: Batista.
Nigéria: Vanzekin - Okonkwo, Apam, Adeleye, Isaac (Ekpo, 70.), Kaita, Obinna, Okoronkwo (Anichebe, 64.), Ajilore, Adefemi, Odemwingie. Szövetségi kapitány: Siasia.
gól: Di Maria (58.).

(
www.mlsz.hu)