Nemzetközi
Vajon hol folytatja a pályafutását Kassai Viktor?
Kassai Viktor távozott az Orosz Labdarúgó-szövetség játékvezetői szakmai vezetői pozíciójából szeptember 13-án.

Az nso.hu cikke szerint a magyar szakembert 2020. január 9-én nevezték ki az orosz játékvezetők főnökévé, posztjáról a szövetség tájékoztatása szerint átszervezés miatt kellett távoznia.
„Amióta kineveztek, új stratégiát és rendszert dolgoztunk ki az orosz játékvezetés fejlesztésére, a célunk volt, hogy munkatársaink a legmagasabb európai színvonalon és körülmények között dolgozhassanak és fejlődhessenek – idézi az orosz szövetség közleménye Kassait. – 2020 januárja óta hat játékvezető mutatkozott be az orosz élvonalban, fiatal és tehetséges emberek kaptak megbízást a másodosztályban, és a női játékvezetők képzését is elindítottuk. Az orosz játékvezetés magas színvonalára bizonyíték, hogy küldtünk bírót az Eb-re, az olimpiára, a strandfutball- és a futsalvébére. Orosz csapat vezette az európai Szuperkupa-mérkőzést és az olimpia női döntőjét.”
Kassai elmondta, büszke az eredményekre, és bízik benne, hogy a megkezdett munkát a kollégái töretlenül folytatják.
Asot Hacsaturjanc, a játékvezetői bizottság elnöke megköszönte a magyar szakember munkáját, a megkezdett reformokat, amelyeknek még hosszú ideig hatásuk lesz az orosz játékvezetésre.
„Viktor létrehozott egy rendszert, amely segíti a profiligás játékvezetők felkészítését a versenyidőszak mérkőzéseire, ez pedig hatást gyakorolt a mérkőzésekre kijelölés jövőjére. Ez az edzésfolyamat nagy intenzitásán és a mozgásaktivitás rendszeres ellenőrzésén alapul" - hangoztatta Hacsaturjanc.
Az nb1.hu közölte: Kassai Viktor - aki az olasz Roberto Rosetti után a második külföldi szakember volt az RFSZ játékvezetői bizottságában - 1999-től kezdve bíráskodott a magyar élvonalban, novemberben 322. NB I-es meccsével megdöntötte Szabó Zsolt rekordját, végül 323 találkozóval zárt. 2008-ban olimpiai, 2011-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt vezetett, utóbbi évben a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) a legjobb bírónak választották.

Arról nem szól a fáma, hogy ki lesz az utódja és hol folytatja a pályafutását Kassai Viktor...