Futsal
Válogatott meccseket vezetett Debrecenben
Férfi futsalválogatottunk hétfőn 19.00-kor, kedden 12.30-kor mérkőzött meg az ukrán válogatottal a debreceni Főnix Csarnokban.

Turzó József együttese decemberben megkezdi szereplését Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában, de az első, kazahok elleni összecsapás előtt még két felkészülési mérkőzést is játszik az ukránokkal Debrecenben.A koronavírus-járvány a futsalválogatott keretének összeállítását is megnehezítette, az érvényes egészségügyi protokoll értelmében olyan klubokból, ahol az elmúlt időszakban koronavírusos megbetegedés történt, a szövetségi edző nem hívhatott be játékosokat. Így fordulhatott elő, hogy a bajnokság egyik élcsapata, a Veszprém nem ad kerettagot, mint ahogy a Dunaújvárosból sem hívhatott futsalosokat a kapitány.– Miután az Eb-selejtezőben nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk, igyekeztünk a lehető legerősebb válogatottal játszani novemberben, ezért nagyon örülök, hogy sikerült az ukránokkal lekötnünk ezt a két mérkőzést – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József. – Szeretnénk felvenni a versenyt az Európa élcsapatai közé tartozó ukrán válogatottal, ami nem lesz könnyű, mert sok alapemberünkről kellett lemondanunk. A mostani helyzetben felértékelődik, hogy az elmúlt időszakban sok játékost kipróbálhattunk az összetartásokon, így bővebb keretből tudunk válogatni. Ez az időszak nem a kísérletezésről szól, hiszen tavasz végéig hat tétmérkőzés vár ránk, ennek megfelelően elsősorban a válogatott taktikai elemeit ismerő, nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosokra számítunk a soron következő összetartásokon. Pozitívan állunk az ukránok elleni meccsekhez, mert bár sok változás lesz a keretben, biztos vagyok benne, hogy ha mindenki tudása maximumát adja, akkor két nagyon hasznos, jó meccset játszhatunk.Magyarország-Ukrajna, Debrecen, Főnix Csarnok
November 9., hétfő, 19.00 (M4 Sport)
November 10., kedd, 12.30 (M4 Sport)A magyar válogatott kerete:
Kapusok:
Alasztics Marcell (Haladás)
Mezei Dávid (MVFC)
Mezőnyjátékosok:
Szabó Péter (MVFC)
Dávid Richárd (Haladás)
Hajmási Milán (Haladás)
Rábl János (MVFC)
Szentes-Bíró Tamás (DEAC)
Horváth Norbert (MVFC)
Vas Ádám (Haladás)
Dróth Zoltán (Haladás)
Siska Gergő (DEAC)
Horváth Szabolcs (FTC)
Nagy Imre (MVFC)
Tóth Attila (DEAC)Az egyik játékvezető a nyíregyházi FIFA-kerettag futsalbíró, Szilágyi Norbert (képünkön), az időmérői teendőket pedig a szintén szabolcsi Kiss Petra látta el.

A hétfői párharcot az ukránok 2-1-re, míg a keddit 4-3-ra nyerték.

Forrás: mlsz.hu