Megyei
Zárt kapuk mögött debütálnak
Örök emlék az új játékvezetőknek a szóbeli és az írásbeli vizsga, valamint a bemutatkozás is.

Szilágyi Norbert megyei instruktor és Kiss Petra megyei toborzó koordinálásával januárban kezdődött el az alapfokú labdarúgó játékvezetői tanfolyam Szabolcs-Szatmár-Beregben.

Az elméleti oktatás első napján a játékvezetői bizottság elnöke, dr. Jekő József köszöntötte a megjelenteket. Szintén jelen volt az első órán Kvaka Árpád megyei igazgató is. A hatvanöt órás tanfolyam első előadásait Szilágyi Norbert FIFA-kerettag futsal játékvezető, NB II-es nagypályás asszisztens tartotta.

A képzési napok csütörtökönként voltak a Continental Arénában. A jelentkezők az elméleti és gyakorlati oktatást követően március 12-én adhattak számot tudásukról. Varga Sándor országos ellenőr, volt FIFA-játékvezető érkezett meg vizsgabiztosként, ő felügyelte a vizsgázók munkáját. Mind a huszonnégyen sikeresen zártak, így már a hétvégén aktívan bekapcsolódhatnak a megyei vérkeringésbe. Mondhatni: a kapu kinyílt előttük. Csakhogy ezúttal kizárólag zárt kapus bajnoki lesznek Magyarországon, így örök emlék lesz a debütálásuk is.