Ma 2018. május 21. hétfő, Konstantin napja van.
Ír-holland EL-párharcon Vad II Istvánék

2016-12-01 / Hírek / Hazai hírek /
A Dundalk-AZ Alkmaar találkozó közreműködője volt a magyar játékvezetői hatos.

Oszd meg másokkal:

 A vikingek által alapított Dublinban bizonyíthatott Vad II István teamjével. A Tallaght Stadium adott otthont a Dundalk-AZ Alkmaar meccsnek az Európa Liga D csoportjának 5. fordulójában.
 
Az 1903-ban alapított Dundalk 11-szer nyerte meg a bajnokságot, 10-szer pedig kupagyőztes volt hazájában. Alig foglalkoztat manapság idegenlégiósokat, mindössze egy román kapusa és két észak-ír középpályása van az íreken kívül. A Stephen Kenny vezetőedző révén irányított csapat a Bajnokok Ligája-selejtezőjében az izlandi FH-t két döntetlennel (1-1, 2-2), idegenben lőtt több góllal búcsúztatta, majd a fehérorosz BATE ellen is továbbjutott (0-1, 3-0), ám a varsói Legia már túl nagy falatnak bizonyult (0-2, 1-1). Az Európa Liga csoportkörében az AZ elleni idegenbeli 1-1 után az izraeli Maccabit Ciaran Kilduff góljával győzték le. Az orosz Zenittel szemben oda-vissza egyaránt 1-2-re kikaptak.
 
Az 1967 óta működő holland klub jelenkori képviselői az EL-selejtezőben a görög Gianninát kétszer is felülmúlták (1-0, 2-1), a szerb Vojvodinától pedig gólt sem kaptak (3-0, 0-0). A csoportkörben a Dundalkkal szemben nem tudtak otthonukban nyerni (1-1), majd a Zenittől Szentpéterváron nagy verést kaptak (0-5), és a Maccabival kétszer sem bírtak (1-2, 0-0). John van den Brom edző együttese a holand bajnokság ötödik helyezettjeként utazott az ír listavezetőhöz.
 
Vad II István sípjelére kezdődött a Dundalk-AZ párharc második felvonása. A Tallaght Stadium közönsége az 5 fokos hidegben hamar vastapssal üdvözölte Wout Weghorstot: a 9-es mezben játszó kedvenc a 9. percben talált be a kapuba - mint később kiderült, ez volt a meccs egyetlen találata. Vad II Istvánnak pályafutása 30. Európa Liga-mérkőzésén Albert István és Berettyán Péter asszisztensként jelentett biztos támaszt, alapvonali játékvezetőként Andó-Szabó Sándor és Erdős József nyújtott segítséget, a tartalék-játékvezetői teendőket pedig Viszokai László látta el.


 ÚTVONALTERVEZŐ
Indulás:
Érkezés:


szja

Motorolajok


Vasas János

Autó alkatrészek

Copyright 2010 szabolcsjb.hu Website
Website Design by PSG Design Studio
E-mail: szabolcsjbhonlap@gmail.com