Ma 2018. szeptember 22. szombat, Móric napja van.
Rangadót vezetnek a piramisok földjén

2016-12-29 / Hírek / Hazai hírek /
Az év utolsó napjaiban is megtisztelő felkérésnek kell eleget tennie a magyar játékvezetői négyesnek.

Oszd meg másokkal:

Ázsiából hazatérve ezúttal Afrikába repült Kassai Viktor, a legmagasabban kvalifikált magyar-labdarúgó-játékvezető, aki a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó világszervezet (IFFHS) hagyományos szavazásán a harmadik helyen végzett. A Japánban rendezett klubvilágbajnokságon Ring Györggyel és Tóth Vencellel képviselték Európát.

Miként februárban, ezúttal is őt kérték fel a kairói derbi, az Al Ahly-Zamalek rangadó levezetésére.  Az egyiptomi Premier League-ben még mindkét ősi rivális veretlen: az al-Ahli 42 ponttal áll a tabella élén, a Zamalek – mely két mérkőzéssel kevesebbet játszott – a harmadik 34 ponttal.

Az Al Ahly és a Zamalek az egész kontinens két legsikeresebb klubjának számít. Idestova 1948 óta tart a rivalizálás a felek között. Eddig 154 derbit rendeztek, 63-szor a bajnokságot jelenleg vezető Al Ahly, 35-ször a Zamalek nyert, 56-szor pedig döntetlent játszottak a csapatok. Nem csak a pályán nagy a küzdelem, hanem a lelátón is, korábban megannyi verekedés tört már ki a két szurkolótábor között. Ezúttal zárt kapus lesz a nagy érdeklődéssel várt rangadó. A World Soccer Magazine 2008-ban a világ 8. legvadabb derbijének választotta a kairói összecsapást.

Ezúttal tagja lesz a játékvezetői stábnak Erős Gábor is, aki életkora miatt kénytelen befejezni a pályafutását: a rutinos FIFA-asszisztenssel sok közös futballélmény (például világbajnoki elődöntő, Bajnokok Ligája- és olimpiai finálé, Európa-bajnoki szereplés) köti össze Kassai Viktort. A másik asszisztens Ring György, a tartalék-játékvezető pedig Farkas Ádám lesz.


 ÚTVONALTERVEZŐ
Indulás:
Érkezés:


szja

Motorolajok


Vasas János

Autó alkatrészek

Copyright 2010 szabolcsjb.hu Website
Website Design by PSG Design Studio
E-mail: szabolcsjbhonlap@gmail.com