Futsal
Futsalban is beindult a nagyüzem
Túl vagyunk a felkészüléseken, elindultak a bajnokságok, hírek a futsal világából.

Az országos keretben működő játékvezetők augusztus 12-14. között az MLSZ JB Futsal Albizottsága által szervezett edzőtáborban vettek részt, ahol fizikai, szabályismereti és videós tesztet is teljesítettek annak érdekében, hogy a legmagasabb hazai bajnoki osztályokban vezethessenek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét a 2022/23-as bajnokságban 5 csapat képviseli az országos felnőtt futsal bajnokságokban: a Nyíregyháza és a Nyírbátor az NB I-ben, a Gyulaháza, Csenger, Nyírség trió pedig a másodosztályban szerepel.

A magyar futsalválogatott a vb-selejtezőkre való felkészülés érdekében augusztus végén két barátságos mérkőzést is játszott Kuvait válogatottjával. Augusztus 28-án a szlovén Dejan Veselic és Szilágyi Norbert vezették a két nemzet összecsapását, ahol Takács Ákos volt a tartalék játékvezető.

Szeptember 10-én, szombat délelőtt Leveleken tartottuk a megyei futsal játékvezetők frissítő kurzusát, ahol reggel a fizikai teszt után szakmai előadások, videó elemzések és szabályismereti teszt is szerepelt a programban.

Elmondhatjuk tehát, hogy a Szabolcs megyei futsal játékvezetők teljesen felkészültek a 2022/23-as bajnokságokra.