Nemzetközi
Karakó Ferenc volt a VAR a lengyel-török felkészülési mérkőzésen
A varsói meccsen Káprály Mihály volt a tartalék játékvezető.

Álomszerűen kezdődött, majd rémálomszerűen folytatódott a törökök elleni mérkőzés a lengyel válogatott számára: a 12. percben Lewandowski sodort tovább egy hátulról előrevágott labdát, majd Karol Swiderski elé pöccintett, aki beverte a ziccert, majd belesérült a gólörömbe – olyannyira, hogy öt perccel később le kellett cserélni. A 33. percben újabb csapás érte Michal Probierz legénységét, a Barcelonában légióskodó Robert Lewandowskit is le kellett hozni.

A 77. percben aztán a csereembereknek sikerült feltörniük a varsói reteszt: Yildiz passzolt Yilmazhoz, aki egy védő lába között a jobb alsóba zúdított – Szczesny a másik oldalra indult el, így hárítani már nem tudott. Nem sokkal később a lengyel kapus rontott ki a kapujából, de eladta a labdát, Aktürkoglu viszont 30 méterről a kereszlécet döngette meg.

Ezután – Lewandowski kiállása után talán először – a lengyelek percei következtek: előbb Piatek ziccerét hárította bravúrral Günok, majd jött Nicola Zalewski, aki meglódult Szymanski keresztlabdájával, lefutott egy védőt, elkerülte a becsúszó másodikat, majd irgalmatlanul kilőtte a jobb alsót – parádés egyéni alakítás volt.

Erre már nem volt válasza a török együttesnek, amely hiába támadott többet, és hiába találta el többször a kaput, alulmaradt a lengyel fővárosban, így ötmeccses nyeretlenségi szériában várja a kontinenstornát. Ezzel szemben a lengyelek – akik ettől függetlenül aggódhatnak Swiderski és Lewandowski sérülése miatt – ötmérkőzéses győzelmi sorozatban vágnak neki a viadalnak.

forrás: nso.hu


A mérkőzést Berke Balázs vezette, asszisztensei Tóth Vencel és Szert Balázs voltak, a tartalék játékvezető pedig Káprály Mihály. A VAR szobában is magyarok dolgoztak, hiszen a VAR feladatokat Karakó Ferenc, az AVAR feladatokat Urbán Eszter látta el.


EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Lengyelország–Törökország 2–1 (1–0)
Varsó, Nemzeti Stadion. Vezette: Berke
Lengyelország: Szczesny – Bednarek, Dawidowicz (Salamon, a szünetben), Kiwior – Frankowski, Slisz (Szymanski, 78.), Zielinski (Moder, a szünetben), Piotrowski (Szymanski, a szünetben), Zalewski – Swiderski (Piatek, 19.), Lewandowski (Urbanski, 33.). Szövetségi kapitány: Michal Probierz
Törökország: Günok – Ayhan (Demiral, 61.), Akaydin, Bardakci, Müldür – Calhanoglu (Yildiz, 71.), Özcan (Yokuslu, 61.) – Kahveci (Güler, a szünetben), Kökcü, Aktürkoglu (Tosun, 83.) – Kilicsoy (Yilmaz, a szünetben). Szövetségi kapitány: Vincenzo Montella
Gólszerzők: Swiderski (12.), Zalewski (90.), ill. Yilmaz (77.)