Megyei
Női játékvezetőink vb-mérkőzéseket vezető szakemberektől tanulhattak
A női NB I-es és NB II-es játékvezetői keret nemzetközi porondon gyakorlott FIFA-instruktorok mellett bővíthette tudástárát négynapos edzőtáborozása során.

A táborban az egyik legsikeresebb női játékvezetőnk, Gaál Gyöngyi, az MLSZ játékvezetői bizottságának tagja, a női játékvezetői szakág vezetője is megosztotta tapasztalatait.

Nemcsak a válogatottak labdarúgói, hanem a játékvezetői keret tagjai is rendszeres edzőtáborokon vesznek részt a telki edzőközpontban. Női játékvezetőink ezúttal február 22-25. között bővíthették ismereteiket mind elméleti, mind gyakorlati szinten. A Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett táborban két olyan tapasztalt FIFA-instruktortól tanulhattak, akik világbajnokságon, illetve olimpián is pályára léptek. Maria Luisa Villa Gutierrez spanyol technikai instruktorként, Giuseppe Galvano pedig olasz fitneszinstruktorként osztotta meg tapasztalatait a magyar játékvezetőkkel. Szakmailag jelentős előrelépésnek tekinthető, hogy ezúttal a FIFA-tól is érkeztek előadók az edzőtáborba.

A 32 játékvezetőből álló keret előadásokon, videóelemzéseken, illetve gyakorlati foglalkozásokon vett részt, amelyeken a jelenlévők a megfelelő bemelegítést, valamint a heti edzésterv megtervezését sajátíthatták el. Az edzőtábor során a játékvezetőknek a tavaszi szezonra érvényes működési engedélyük megszerzése érdekében szabálytesztet, videótesztet, illetőleg fizikai felmérést is kellett teljesíteniük.

A szombati napon az NB I-es és NB II-es kereten kívül 20 megyei játékvezető hölgy is lehetőséget kapott az edzőtáborban való részvételre.

forrás: mlsz.hu


Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét Gavalla-Kulcsár Judit FIFA-asszisztens és Szlávik Csenge NB II-es asszisztens képviselte a táborban, a meghívott megyei játékvezetők között Molnár Kira és Szerb Kata bizonyíthatta rátermettségét.

"Mindenki segítőkész volt, sok új dolgot tanulhattunk. Nagyon jó hangulatban telt el az egész nap, az országos kerettagok és a FIFA játékvezetők rendkívül segítőkészek voltak a csoportmunkában." - osztotta meg élményeit Molnár Kira.